Boj o kontroly »k Zemanovi«: Hradní výzva! Šéfovi policie... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Boj o kontroly »k Zemanovi«: Hradní výzva! Šéfovi policie...

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman (Foto Aha! – J. Poláček, ČTK/O. Hájek)

Hrad nejdřív bezpečnostní kontroly chtěl, najednou ale začal volat po jejich zrušení. Nechce je vidět všude a mají být prý důstojnější.

Hrad touží po zrušení kontrol od minulého týdne, kdy se prezident Miloš Zeman (78) dopisem obrátil na ministra vnitra Víta Rakušana (44, STAN). Včera pak tato story dostala další pokračování. „Nevidíme žádný důvod, aby návštěvníci pohybující se pouze v Královské zahradě nebo Jelením příkopu procházeli kompletní kontrolou, která zahrnuje rentgeny, šacování a podobně,“ řekl mluvčí prezidentské kanceláře Vít Novák.

Hrad také vyzval policejního prezidenta Martina Vondráška (49) k rychlému jednání o výměně nynějších protitankových ježků nevojenskými prostředky. „Bezpečnostní rizika pro Pražský hrad policie posuzuje pravidelně. V tuto chvíli navíc posuzuje i rozsah kontrol a jejich formu,“ uvedlo včera ministerstvo vnitra. Už při zavedení v roce 2016 se staly prohlídky návštěvníků terčem kritiky, KPR je ale tehdy s odkazem na bezpečnost hájila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.