Prezident Zeman prozradil, koho bude volit, a... Vyndali mu sondu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Prezident Zeman prozradil, koho bude volit, a... Vyndali mu sondu!

Prezident Zeman při volbách
Prezident Zeman při volbách (Foto Aha! – J. Poláček)

Už nemá žaludeční sondu, a tak se chystá cestovat. I to prozradil prezident Miloš Zeman (78) v pořadu Partie na CNN Prima. A prozradil, že on sám bude volit jako svého nástupce Andreje Babiše (68, ANO).

Zeman měl žaludeční sondu od své loňské hospitalizace. A ta mu bránila létat. Nyní už si ale prezident plánuje, kam ještě před koncem mandátu vyrazí. Na přelomu roku má v plánu návštěvu Slovenska a také chce zavítat do Srbska a Izraele. Hlava státu rovněž řekla, že svůj hlas v lednových volbách dá Babišovi, jelikož podle ní má ze tří favoritů na vítězství jediný politické zkušenosti. „Politika, to je řemeslo nebo profese jako každé jiné. A jako nechcete, aby vás operoval chirurg, který nevystudoval medicínu a je to jeho první operace, tak asi nechcete, aby hlavou státu byl člověk, který politice nerozumí a nikdy ji nedělal,“ míní Zeman.

Mluvil i o konfliktu na Ukrajině. Podle něj je Česko de facto také ve válce kvůli podpoře Kyjeva. „My pomáháme jedné válčící straně. Dodáváme jí zbraně, poskytujeme jí finanční a humanitární pomoc. Tím, že takto, a to masivně, pomáháme, jsme de facto, nikoli de iure, ve válce a já bych se nestyděl si to přiznat,“ míní dosluhující hradní pán. Jak prezident dodal, někdy jsou situace, kdy je potřeba odložit ekonomické a další zájmy. Zeman uvedl, že by Rusko po případném úspěchu na Ukrajině mohlo napadnout i Pobaltí a pak chtít obnovit Sovětský svaz včetně satelitů. A tím je ohrožena i bezpečnost Česka.

Přečtěte si
Genevive Winklerová
19. 12. 2022 • 10:26

Pan Zeman je již starý pán, který si zaslouží dožít v klidu...né ve všem s ním souhlasím, ale jsou mnohem horší politici

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.