Babiš poprvé za světla a hned to schytal: Ostuda, že se tu klaní komunista | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Babiš poprvé za světla a hned to schytal: Ostuda, že se tu klaní komunista

Babiš zapálil svíčku
Babiš zapálil svíčku (Aha!)

Události 17. listopadu roku 1989 i 1939 si včera připomnělo Česko. Jak je zvykem, svátku využili i politici. Na Národní třídu dorazil třeba premiér Petr Fiala (58, ODS), naopak chyběl prezident Miloš Zeman (78). To šéf ANO Andrej Babiš (69) byl na »Národce« mezi prvními. Tentokrát dorazil za světla, což v minulosti nebylo vždy pravidlem...

Kolem osmě ráno byl zapálit svíčku Andrej Babiš. Ten vždy chodíval mezi prvními, a to někdy i pod rouškou tmy. Loni ještě ve funkci dosluhujícího premiéra přišel už v půl sedmé ráno, aby se vyhnul konfrontaci s odpůrci. „Nám řekla ochranka, že na nás budou házet vajíčka, tak proto jsme přišli brzo,“ odůvodnil tehdy pro ČT. Brzké příchody ale měl Babiš i dřív. V roce 2018 dorazil už o půlnoci, když ten den pak letěl za synem do Švýcarska, o rok později to bylo kolem čtvrt na osm ráno. I včerejší návštěva zástupců hnutí ANO se neobešla bez nadávek a pokřiků.

Z davu zaznívaly hlasy jako „sekta“ nebo „ostuda, že se tu klaní komunista“, čímž lidé dávali najevo nesouhlas s tím, že Babiš, toho času prezidentský kandidát, byl členem KSČ i s jeho údajnou spoluprací s StB. „Přišli jsme vzdát úctu všem hrdinům, kteří bojovali proti totalitnímu režimu, a hlavně samozřejmě demonstrantům, kteří tady byli zmláceni komunistickou policií. Pro moji generaci to znamená strašně moc,“ řekl Babiš.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.