Exploze na strategickém propojení Ruska a Krymu: Putine, hoří ti most! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Exploze na strategickém propojení Ruska a Krymu: Putine, hoří ti most!

Výbuch na Kerčském mostě: Jeho část se zřítila do moře
Výbuch na Kerčském mostě: Jeho část se zřítila do moře (Reprofoto Twittter)

Exploze a pak už jen obří plameny. To byl pohled, který se naskytl řidičům včera brzy ráno na Kerčském mostu, který spojuje okupovaný Krym s Ruskem. Část silnice se pak zřítila do moře.

Zatím není jasné, kdo je za výbuch zodpovědný. Moskva ani Kyjev se dosud oficiálně nevyjádřily. Záběry z kamer ukazují výbuch a mohutný požár na železniční části mostu. Podle ruského protiteroristického výboru došlo na mostě k explozi nákladního auta, což vedlo ke vznícení několika cisteren na projíždějícím vlaku. Zemřít měli tři lidé.

Výbuch mostu jako dárek k Putinovým sedmdesátinám? Exploze na Kerčském mostě baví internet

Video se připravuje ...

Samotní Ukrajinci nenechali událost bez povšimnutí. „Křižník Moskva a teď Kerčský most – dva symboly ruské síly na ukrajinském Krymu – jsou zničeny. Co dál, Rusové?“ uvedl na Twitteru ukrajinský rezort obrany. „Vše nelegální musí být zničeno, vše ukradené se musí vrátit Ukrajině, vše okupované Ruskem se musí vrátit,“ napsal pak na sociální sítě poradce prezidenta Mychajlo Podoljak.

Komentáře ale vyprovokovaly i zástupce Moskvy. „Reakce kyjevského režimu na poškození civilní infrastruktury ukazuje jeho teroristickou povahu,“ nechala se slyšet dle ruských médií mluvčí tamního ministerstva zahraničí Marija Zacharovová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.