Putinův člověk Dugin: Schvaloval vraždění dětí a... ZABILI MU DCERU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Putinův člověk Dugin: Schvaloval vraždění dětí a... ZABILI MU DCERU!

Noční můra každého rodiče: Dugin se drží za hlavu, zatímco auto s jeho dcerou hoří.
Noční můra každého rodiče: Dugin se drží za hlavu, zatímco auto s jeho dcerou hoří. (Foto Reuters, ara)

Tak dlouho podporoval ruskou agresi na Ukrajině, při které umírají miminka a děti, až mu to osud spočítal? Ultranacionalistický ruský ideolog Alexandr Dugin (60) měl včera nasednout do auta ke svojí dceři, nakonec se ale rozhodl jet jinak. A pak jen bezmocně koukal, jak její auto rozmetala výbušnina...

Darja Duginová (29) byla novinářka, která podporovala nacionalistické teze svého otce a schvalovala invazi na Ukrajinu. V sobotu se vracela z festivalu Tradice, jenže pod jejím autem explodovalo výbušné zařízení. Atentát měl být původně naplánován na jejího otce Dugina, jenže ten se z neznámých důvodů rozhodl do Moskvy vrátit po vlastní ose. Kdo za rodinnou tragédií stojí, se zatím neví, ale Kreml už mluví o ukrajinském terorismu. „Už bylo zjištěno, že výbušnina byla umístěna pod spodkem vozu na straně řidiče. Darja Duginová zemřela na místě,“ uvedli pouze ruští vyšetřovatelé. Dugin je filosof a politolog s přezdívkou »Putinův Rasputin«, případně »Putinův mozek«. Kremelského vůdce zásobuje ideologií obnovy velkého Ruska.

Černochová: Není mi to líto!

Se silným prohlášením k celé situaci přišla česká ministryně obrany Jana Černochová (48, ODS). „Není mi líto ani dcery, ani truchlícího otce. Je mi líto tisíců lidí zavražděných v důsledku jejich propagandy a odporné ideologie,“ napsala nekompromisně na sociální síť Twitter.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.