Brutálně umlátili chlapce (†13): Důvod? Odmítl milovat kluka (18) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Brutálně umlátili chlapce (†13): Důvod? Odmítl milovat kluka (18)

Soudce Martin Majchrák při vynášení rozsudku.
Soudce Martin Majchrák při vynášení rozsudku. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Neopětoval lásku ke kamarádovi, nezasloužil si žít... Takový je motiv brutální vraždy chlapce (†13) z Ústecka, kterou včera potrestal soud. Po útoku M. (15) a M. (18) umíral v nepředstavitelných bolestech dlouhé minuty.

„Syn odmítl staršího M., který se do něj zamiloval. Ten se pak domluvil s mladším M., který k němu vzhlížel, že našeho chlapce zabijí,“ svěřila se Aha! matka zavražděného. Jejího syna vylákali ven. Ten nic netušil, doma na rodiče jen houkl: „Jdu ven.“ V tu chvíli ho viděli naposledy. Co v dalších okamžicích musel prožívat si člověk nechce ani představit.

„Bili ho do břicha, tloukli kameny do hlavy a obličeje, pořezali ho na nohou, přivázali ke stromu a vyřezali na zadek pentagram,“ shrnul soudce Martin Majchrák. Svůj bestiální čin navíc natáčeli na mobil. „Při tom pěli ódy,“ doplnil soudce. Staršího M. poslal na 17 let do vězení, mladší M. dostal 8,5 roku. „Je to málo, žalobkyně navrhovala 10 a 19,5 let,“ plakala maminka zavražděného. Majchrák se tak podle svých slov rozhodl s ohledem na jejich dosavadní trestní bezúhonnost a proto, že se přiznali a spolupracovali.

Vše měli naplánované

Trojice se znala necelý rok. Vrazi útok měli naplánovaný. Mladší se po činu svěřil matce a ta oba dovedla na policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.