Kluci (15 a 18) z Ústecka se přiznali k vraždě: Kamaráda (†13) umlátili klacky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kluci (15 a 18) z Ústecka se přiznali k vraždě: Kamaráda (†13) umlátili klacky?

Mladíci v Děčíně v únoru brutálně zavraždili kamaráda. K činu se přiznali a čekají na verdikt soudu.
Mladíci v Děčíně v únoru brutálně zavraždili kamaráda. K činu se přiznali a čekají na verdikt soudu.  (Michal Israel Volf)

Šel ven za kamarády, do 18 hodin měl být doma. Když se nevracel, zavolala jeho matka policii. A ta přišla s tragickou zprávou: hoch (†13) byl zavražděn! Včera se k mordu u soudu přiznali jeho kamarádi (15 a 18).

„Ten den se na kopci kousek od našeho domu pohyboval záchranářský vrtulník. V tu dobu nás ani nenapadlo, že by to mohlo souviset s naším chlapcem,“ vzpomínala rodina z Ústecka na 25. únor, kdy chlapec nepřišel domů do 18 hodin, jak měl.

Policie u dveří

V noci u dveří zazvonila policie s tím, že jej někdo zavraždil. „V souvislosti s tímto případem jsme zadrželi dvě podezřelé osoby,“ sdělil tehdy policejní mluvčí Daniel Vítek.

Pytel přes hlavu

Těmi byli dva chlapcovi kamarádi, M. (15) a M. (18). A děsivý příběh se začal rozplétat. „Údajně to plánovali, nejspíš se jim nějak znelíbil, a tak ho zranili, aby neutekl, umlátili klacky a přes hlavu mu natáhli pytel,“ popsal svědek. Pak prý hochovi ještě ukradli mobil, peněženku a klíče a z místa utekli. Mladší z vrahů se doma přiznal matce, která následně zavolala kriminálku.

Matka: Teď se schováváte!

Mladíci včera přišli k soudu se svěšenými hlavami, aby jim nebylo vidět do tváře. „Teď se schováváte, ale to, co jste provedli našemu synkovi, to je v pořádku, co?!“ křičela na ně zoufalá matka zavražděného chlapce. Před soudem se pak oba přiznali. „Prohlásili vinu. Můj klient se svobodně rozhodl, vycházel z toho, co je uvedeno v žalobě,“ řekl pak obhájce staršího z obžalovaných.

Pod dozorem psa

Soud kvůli závažnosti případu zpřísnil bezpečnostní opatření. Povolal dokonce i psovoda se psem Cassiem (8), který hlídkoval na chodbě. Nakonec ale zasahovat nemusel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.