Ruští vojáci zešíleli? V Buče popravili na 300 civilistů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ruští vojáci zešíleli? V Buče popravili na 300 civilistů

Katastrofa ve městě Buča: Těla se válí po ulicích (2.4.2022)
Katastrofa ve městě Buča: Těla se válí po ulicích (2.4.2022) (Profimedia.cz)

Nová »Srebrenica« Tak je teď označované od Rusů osvobozené město Buča kousek od Kyjeva. Podle agentury Reuters se v něm našlo přes 300 zabitých lidí, 280 z nich v hromadném hrobu u kostela, další na ulicích.

Nepohřbení lidé na sobě nemají uniformy. Jde tak o civilisty, z nichž někteří ještě například pořád v ruce svírají tašky s nákupem. Mohou být mrtví nejen dny, ale i týdny. Maria Dabižeová (80) se svěřila nedělníku The Sunday Times, že jejím sousedům doma ruští vojáci svázali ruce a nohy a zabili je. „Mučili je. Někteří měli uřezané uši, jiní vytrhané zuby. Byly tam i děti staré čtrnáct, šestnáct let a nějací dospělí,“ popsal nález ve sklepě voják územní obrany Serhij Torovyk (53). „Ruští vojáci jsou horší než zvířata. Zvířata takové věci nedělají,“ dodal.

V této jámě byla nalezena starostka Motyžynu Olga Suchenková i se synem a manželem. Rusové je unesli 23. března.

Na ulicích jsou pak vidět oběti se svázanýma rukama a kulkou střelenou zezadu do hlavy. Podle zatím neověřených informací byly některé ženy také znásilněny. „To, co se stalo v Buče a na dalších předměstích Kyjeva, lze označit pouze jako genocidu,“ reagoval kyjevský starosta Vitalij Kličko. Vyzval celý svět a zejména Německo, aby okamžitě ukončily dovoz plynu z Ruska. Na severu Ukrajiny se ruské jednotky pomalu, ale viditelně stahují. Situace na východě země však zůstává velmi vážná, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko podle něj chystá nové vojenské údery v Donbasu a Charkově.

Těchto devět mužů bylo svázaných a zabito z bezprostřední blízkosti.

Miny pod mrtvými těly

„Někde jsou (Rusové) zatlačeni bojem. Jinde sami opouští své pozice,“ vyjádřil se ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (44) k znovu dobitým územím. Zároveň ale vyzval k velké opatrnosti. „Položili miny na celém území, v domech, pod stroje, a dokonce i pod těla těch, které zabili,“ uvedl.

Čaputová: Symbol čistého zla

„Buča se stala symbolem toho nejhoršího, čeho jsou lidé schopni, čistého zla,“ napsala včera slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (48) a vyzvala ještě k razantnějším sankcím proti Rusku. Britové zmínili, že shromažďují důkazy a spolu s ostatními zeměmi iniciují vyšetřování válečných zločinů.



Přečtěte si
pravlast
5. 4. 2022 • 05:19

http­://www­.regi­onal­nino­vinky­.cz/zp­ravy/­zpra­vy/ro­cek-ukrajinci-predstavili-svuj-model-potemkinovy-vesnice-bucu-/

pravlast
5. 4. 2022 • 05:18

Kdesi jinde se píše že většina mrtvých měla bílé označení na rukávech,tzn.Rusové a povražděni měli být vojsky UA.

DWEI
4. 4. 2022 • 07:49

Strašné, strašné, strašné......

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.