Detaily přepadení herny v Olomouci: Recidivista servírku střelil do hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Detaily přepadení herny v Olomouci: Recidivista servírku střelil do hlavy

Herna na olomoucké Masarykově ulici. Zde k útoku došlo.
Herna na olomoucké Masarykově ulici. Zde k útoku došlo.  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, ČTK/L. Peřina)

Fatální chybu udělala v pátek žena (57) v herně v Olomouci. Se staříkem (72), který na ni mířil revolverem, začala mírumilovně diskutovat. Netušila, že stojí proti protřelému kriminálníkovi. Mnohonásobný recidivista jí vpálil kulku do hlavy.

„Počínání muže je až zarážející. Byla to chladnokrevná poprava,“ konstatoval šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický. Jeho lidé mají kamerový i zvukový záznam celé události. Nenapravitelný zločinec hernu v Masarykově ulici během pátečního večera sledoval. Když z ní kolem jednadvacáté hodiny odešel poslední zákazník, vstoupil s revolverem v ruce dovnitř. Po ženě za pultem žádal peníze.

Začala vyjednávat

„Bohužel paní servírka špatně přečetla, koho má před sebou a začala s mužem klidným mírným hlasem vyjednávat. Asi myslela, že před ní stojí nějaký starý pomýlený muž. Bohužel, nemohla se více mýlit,“ konstatoval Lisický a dodal: „Muž ji bez sebemenšího důvodu střelil do hlavy.“

Podnik je nyní zavřený.

Přiznal se

Ve chvíli, kdy vystřelil, vraha přestaly zajímat peníze a z herny odešel směrem na olomoucké hlavní nádraží. Cestou zahodil zbraň. O tři hodiny později ho kriminalisté na nádraží zadrželi. „Ke střelbě se přiznal, ovšem jenom k té střelbě. Byl obviněn z vraždy a soud na něj uvalil vazbu,“ dodal šéf kriminálky Lisický.

Vraždil i za mřížemi

Pachatel je mnohonásobným recidivistou. Ze svých 72 let života strávil 48 roků za mřížemi a to většinou za násilnou trestnou činnost. Odsouzen byl dokonce i za vraždu, kterou navíc spáchal ve výkonu trestu, když v roce 1980 ve věznici v Leopoldově kladivem umlátil spoluvězně.

V kritickém stavu

Těžce zraněnou ženu našel o několik desítek minut později další ze zákazníků herny. Okamžitě byla převezena na špičkovou jednotku intenzivní péče olomoucké neurochirurgické kliniky. „Její stav je ovšem stále kritický,“ prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.