Útočil na rodinu a muže zákona nožem: Policista ho zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Útočil na rodinu a muže zákona nožem: Policista ho zastřelil!

V této ulici se drama odehrálo.
V této ulici se drama odehrálo. (Foto Aktu.cz)

Drama rozpoutal v Ústí nad Labem muž, jenž chladnou zbraní útočil na svou rodinu. Zneškodnil ho policista, který na něj vypálil z pistole.

Na pomoc vyděšené rodině spěchala hlídka do ústecké čtvrti Střekov ve středu po devatenácté hodině. Když dorazila na místo, ozbrojený muž na výzvy, aby nůž odložil, zareagoval jen dalším útokem. Tentokrát se obrátil proti policistům. Jeden z nich použil služební zbraň. Agresora zasáhl. Ihned poté mu poskytli první pomoc a přivolali záchranku. V ústecké nemocnici ale později útočník zemřel. 

„Jestli to bylo v důsledku zranění při služebním zákroku, bude předmětem dalšího dokazování,“ řekl včera Aha! státní zástupce Dan Anděl. Případ nyní vyšetřuje jak policie, tak Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). První prověřuje útok muže na rodinu a zasahující hlídku, GIBS šetří průběh služebního zákroku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.