Střílel v nemocnici, na trest si počká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Střílel v nemocnici, na trest si počká!

Miroslav B. stanul včera poprvé před soudem. Na verdikt čeká ve vazbě.
Miroslav B. stanul včera poprvé před soudem. Na verdikt čeká ve vazbě. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Před soudem včera stanul Miroslav B. (44). Ten v červnu zamířil do třinecké nemocnice se samopalem a tady z něho střílel. V soudní síni poprvé viděl kamerový záznam svého činu, který před tím popisoval v mnohem přívětivějším světle.

Na záběrech je vidět, že muž napodobujícího Ramba vyskakuje z auta, žene se s namířenou zbraní k vyděšenému strážnému a vypálí mu vedle nohy. „Ochranka nemocnioce před tím mlátila mého kamaráda a pak i mě. Proto jsem si jel domů pro zbraň a pak zaútočil,“ zdůvodňoval svůj čin obžalovaný. Absence sebereflexe a situace jasně ukazuje, že Miroslav B. nejednal v šoku. Odjel totiž z nemocnice, doma se ještě převlékl a vrátil se na místo činu se zbraní. Až pak střílel.

Soudce ho proto nechal i nadále ve vazbě. Muži hrozí za vydírání a výtržnictví až osm let. Kamarád obviněného Radek B. (46), který před incidentem s ochrankou napadal zdravotníky a vyhrožoval jim, dostal podmínku a peněžitý trest. Oba útočníci byli pod vlivem alkoholu. Soud bude pokračovat v prosinci výslechem svědků. Právník Miroslava B. si t vyžádal jako svědka správce kamerových záznamů z nemocnice, protože video se zásahem ochranky proti oběma aktérům před chirurgickou ambulancí, chybí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.