Dofoukněte si dvojky, trojky... Před padesáti lety vyřešili push-up podprsenku originálně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dofoukněte si dvojky, trojky... Před padesáti lety vyřešili push-up podprsenku originálně!

Kouzelné brčko!
Kouzelné brčko! (Foto ara)

Všechny chtěly vypadat jako sexsymbol Marilyn Monroe. Na začátku 50. let byla idolem, její plný dekolt všechny pobláznil. A tak chytří »soudruzi« vymysleli originální řešení. Do podprsenek vložili vzduchové polštářky a první »push-upka« byla na světě.

„Trochu dofouknout, prosím,“ mohly říct dámy a pánové se div nepřetrhli ochotou. Zblízka měli možnost vidět, jak jim ňadra přítomných krásek »rostou « před očima. A když nebyl nikdo po ruce, vůbec to nevadilo. Každá to zvládla sama. Nasadila slámku do vycpávky, nafoukla a místo jednoduchým ventilkem stiskem palce a ukazováčku utěsnila.

Dokonalé, no ne? Je to přesně padesát let, první se objevila v roce 1952. Vymysleli ji v Americe, v Connecticutu, nedlouho po druhé světové válce. Byla lehká, pohodlná, uměla doslova zázraky. „Nikdy vám ňadra nenechá poklesnout. A nikdo nepozná, že nosíte něco extra,“ lákal v reklamách na podprsenky pod značkou Très Secrète výrobce.

„Není třeba zkoušet, stačí si je jen koupit,“ pokračoval poutač. Promysleli to do nejmenšího detailu. Podprsenku, do které vkládaly, nabízeli ve dvou variantách – s ramínky i bez nich. Každá žena si tak mohla vybrat, co jí sedělo lépe, hodily se pod každý model šatů. A dekolt mohla mít pokaždé trochu jiný. Vše záleželo na tom, jak moc plastovou »kapsičku« nafoukla.

Plná hruď vyžaduje silné plíce. Ať jste, holky, větší!

Zájem byl velký, fungovalo to. K nehodám ale dojít mohlo – když jste to s nafouknutím přehnali, mohla vycpávka prasknout, prohlížet si ji se zapálenou cigaretou v ruce také nebyl nejlepší nápad. Stalo se výjimečně, že balonky praskly v letadle kvůli tlaku. Zajímavé je, že dodnes lze nafukovací podprsenku zakoupit, i když už nejsou takovým hitem jako v době svého zrodu.

Víte, že...

...první vycpaná podprsenka se objevila už v roce 1947? Přišel s ní Frederick Mellinger, neměla ale vzduchové polštářky, jen výplně.

TAJEMSTVÍ PODPRSENKY MARILYN

Byla nejen hvězdou, ale i sexuálním symbolem své doby. Smyslnou blondýnku se sexy postavou obdivoval snad každý. Tajemství jejích křivek ale bylo také ve správně zvolené podprsence. I ona měla vycpávky! Takové, které ve 40. a 50. letech s oblibou používaly striptérky a tanečnice v burlesce. Díky nim si dekolt zvětšila na velikost D.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.