Záchranná akce na Orlíku: Lovili utopený hausbót | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Záchranná akce na Orlíku: Lovili utopený hausbót

Hasiči plavidlo obehnali sorpčními hady.
Hasiči plavidlo obehnali sorpčními hady. (Foto HZS)

Potápějící se hausbót společnými silami zachraňovali na Orlíku hasiči, policisté a členové vodní záchranné služby. Plavidlo se začalo naklánět poblíž Vystrkova u Kozárovic ve čtvrtek večer. Záchranná akce úspěšně skončila až druhý den.

Když hasiči dostali po 18. hodině večer informaci o potápějícím se hausbótu, okamžitě vyrazili na místo. „Zásah potápěčů nebyl v noci možný, proto jsme z části potopený hausbót přitáhli ke břehu a zajistili, aby neuplaval. Poté byl ohraničen tzv. sorpčními hady, abychom zamezili možnému úniku provozních kapalin,“ popsala složitý zásah mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Poté přitáhli loď ke břehu.

Lidská chyba?

V pátek jihočeští potápěči spolu s pražskými kolegy hausbót vyzdvihli na hladinu. Záchrana potápějícího se plavidla trvala bezmála 24 hodin. „Za nehodou může být lidská chyba. Co ale bylo skutečnou příčinou, ukáže až policejní vyšetřování,“ dodala Vendula Matějů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.