Noční drama v Kunovicích: 20 otrávených v jednom domě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Noční drama v Kunovicích: 20 otrávených v jednom domě

Dvě desítky lidí se v domě u Kunovic přiotrávily zplodinami z elektrocentrály
Dvě desítky lidí se v domě u Kunovic přiotrávily zplodinami z elektrocentrály (HZS Zlínského kraje)

Záchranka uháněla ve středu v noci v Kunovicích na Uherskohradišťsku k malé holčičce. Její máma oznámila, že dívenka je apatická a trpí nevolností. Kdyby se tak nestalo, noc mohla skončit i s 20 mrtvými.

V bytovém domě v části Nové Dvory záchranáři našli 20 lidí přiotrávených oxidem uhelnatým. Většina už polehávala, a to i na schodech a chodbách. „Byla naměřena koncentrace oxidu uhelnatého, překračující 400 ppm. Velitel zásahu požádal o příjezd dalších vozidel s kyslíkovými lahvemi,“ sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

„Dvanáct osob, šest dospělých a šest nezletilých bylo odvezeno do nemocnic v Uherském Hradišti a Zlíně. Nebyli ale ohroženi na životě,“ uvedl mluvčí záchranky Jakub Omelka. Někteří dospělí byli po kyslíkové terapii včera už propuštěni. „Je to hrůza. Majitel domu po nás chtěl zaplatit doplatek za vodu a elektřinu 96 tisíc. To se nám nezdálo. Chtěli jsme ale zaplatit nájem. Jenže ještě nepřišly peníze z úřadu. On nám ale řekl, že peníze už nechce a dá nám výpověď,“ vyprávěla obyvatelka Marcela Čonková (43). 7

„Přišel s elektrikářem a v úterý odpojili elektřinu. Zastavil i vodu. Sehnali jsme si elektrocentrálu a pustili ji, abychom nakrmili děti. Jídlo jsme měli, ale byla tma. Nevěděli jsme, co centrála ve sklepě udělá,“ pokračovala. „Byla jsem omámená. Začalo mě bolet břicho, cítila jsem tlak v hlavě a bušení srdce. Nevěděla jsem, co se děje. No a na chodbě už lidi odpadávali. Bála jsem se o děti. Tři skončily v nemocnici,“ dodala žena.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.