New York v obklíčení žraloků: Čtyři útoky za dva týdny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

New York v obklíčení žraloků: Čtyři útoky za dva týdny!

Dva a čtvrt metru dlouhý žralok vyděsil lidi na pláži v Hamptons.
Dva a čtvrt metru dlouhý žralok vyděsil lidi na pláži v Hamptons. (Foto policie Quogue, Twitter)

I Newyorčané trpí vedry a rádi se chodí zchladit na pláže. Jenže mnohdy do vody nesmějí – v těchto dnech jsou tam velice aktivní žraloci. Čtyři lidi už poranili.

Jednoho se podařilo zachytit na video, vyskočil si do vzduchu – spíš jako delfín – jen pár metrů od břehu a ještě blíž k surfařům. „Lekce surfu se odkládá,“ poznamenala lakonicky redakce místního média Rockaway Times, jež video zveřejnila.

Hned tři žraloci proplouvají hejnem ryb u Bridgehamptonu.

A takových lekcí i koupání vůbec se odkládá daleko víc, jak se zavírají pláže při žraločích alarmech. Návštěvník (49) z Arizony byl jen po pás ve vodě, přesto se žralok přiblížil a kousl ho do zápěstí a do hýždě. Tentýž den shodil z paddleboardu asi 120centimetrový žralok tygří jiného muže (41). Predátora zahnal pěstí, ale odnesl si 10 cm dlouhou jizvu na noze. Víc než dvoumetrový žralok pak vyděsil návštěvníky pláže v nóbl letovisku Hamptons – toho ale vlny vynesly na písek pošlého. „Myslím, že to je náznak nového normálu, že jsou tito žraloci tygří až příliš blízko břehů,“ komentoval Steven Bellone, předseda samosprávy Suffolského okresu.

„Jak Newyorčané i návštěvníci míří na naše krásné pláže na Long Islandu užívat si léto, naší hlavní prioritou je jejich bezpečnost,“ oznámila guvernérka státu New York Kathy Hotchulová. „Podnikáme kroky k rozšíření žraločích hlídek a ochraně návštěvníků pláží před potenciálně nebezpečnými situacemi,“ ujišťuje s tím, že povolala posily strážců i dronů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.