Izraelský prezident v Praze: Metál pro Zemana a lichotky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Izraelský prezident v Praze: Metál pro Zemana a lichotky

Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022)
Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022) (ČTK / Krumphanzl Michal)

Hodně nabitý program měl včera izraelský prezident Jicchak Herzog (61) v Praze. I tak se našla příležitost pro vyznamenání věrného přítele židovského státu, českého prezidenta Miloše Zemana (77).

Setkání s prezidentem, premiérem i šéfy Parlamentu a také několika přeživšími holokaustu, večer pak slavnostní večeře ve Vladislavském sále. To vše během včerejška musel stihnout Herzog se svou manželkou Michal (61). „Jste důležitým partnerem, spojencem a vaše láska k Izraeli je všem známá,“ řekl Zemanovi Herzog.

Izraelský prezident na návštěvě Česka: Zeman se „příteli“ omlouval za Lipavského

Video se připravuje ...

Poděkoval mu za podporu Izraele na mezinárodních fórech i za odhodlanou podporu myšlenky přemístění českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma. A oznámil, že Zemanovi předá nejvyšší izraelské státní vyznamenání. Český prezident krátce předtím uvedl, že se Herzogovi osobně omluvil za postoj ministra zahraničí Jana Lipavského (37, Piráti) ke zprávě komise Rady OSN pro lidská práva k Izraeli. Komise uvedla, že hlavními příčinami napětí mezi Izraelem a Palestinou jsou izraelská okupace palestinských území a diskriminační chování židovského státu vůči Palestincům.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.