Policie zachránila ženu: Spadla z koně a bloudila po lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policie zachránila ženu: Spadla z koně a bloudila po lese!

Hlídka jízdní policie dokázala dezorientovanou ženu vypátrat během deseti minut.
Hlídka jízdní policie dokázala dezorientovanou ženu vypátrat během deseti minut. (kůň, policie)

Romantický výlet do lesa na koních ve Frýdlantském výběžku se pro manželský pár změnil v drama. Žena (40) totiž z koně spadla. Po pádu ztratila paměť a bloudila po lese. Vyděšenému manželovi přispěchala na pomoc policejní jízdní hlídka.

Těžko říct, jak dlouho by svou ženu muž hledal, kdyby kolem lesa v Sosnové neprojížděla hlídka na koních. „Žena měla štěstí v tom, že se v neděli konal na místním autodromu policejní den, kam dorazila i jízdní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje,“ řekla k pátrací akci mluvčí policie Ivana Baláková. Pro vycvičené policisty na koních nebyl problém vběhnout do lesa a začít dezorientovanou ženu intenzivně hledat. Po zhruba dvou kilometrech se hlídce podařilo ženu najít. „Žádná vnější zranění neutrpěla. Jezdkyně při pádu utrpěla ale otřes mozku,“ dodala mluvčí Ivana Baláková. Výpadek paměti následný otřes žena doléčuje nyní v domácí péči.

Víte, že...

...jízdní policie z Frýdlantu funguje teprve od listopadu loňského roku? K dispozici mají policisté čtyři koně, další dva přibudou v průběhu příštího roku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.