Zátah na zločince v úkrytu: Brloh ve zdi prozradily tapety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zátah na zločince v úkrytu: Brloh ve zdi prozradily tapety

V baráku měl vše potřebné k výrobě drog.
V baráku měl vše potřebné k výrobě drog. (Foto Policie ČR)

Nechtěl zpátky za katr! V tajném úkrytu za dírou ve zdi maskované tapetou se několik měsíců ukrýval kriminálník (54) z Medlova na Olomoucku. Nyní ale spadla klec a místo čtyř let může strávit v base 10 roků.

Nenapravitelného zločince poslal soud koncem loňského roku na čtyři léta do vězení za krádeže. On měl ale v úmyslu se káznici za každou cenu vyhnout. Jakmile strážci zákona zjistili, kde přebývá, šli do akce. „V okolí domu i uvnitř měl řadu podomácku vytvořených zabezpečovacích systémů. Kolegové mohli zasáhnout až ve chvíli, kdy pyrotechnici zkonstatovali, že jde o atrapy bez výbušnin,“ uvedla policistka Petra Vaňharová. Pak začala zevrubná prohlídka objektu. V podkroví policisté spatřili podivně prohýbající se na tapety. „Za nimi našli otvor, který tvořil vstup do tajného úkrytu. Tam ten chlap byl,“ doplnila policiejní mluvčí.

Našli i flintu

V domě pak policisté objevili nejprve celou řadu věcí potřebných k výrobě drog a také pušku, na kterou muž nemá zbrojní pas. Pro recidivistu to znamená navrch ještě obvinění z nedovoleného ozbrojování.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.