Drzá zlodějna v Lázních Darkov: Ztrácejí se vzácné sochy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Drzá zlodějna v Lázních Darkov: Ztrácejí se vzácné sochy!

...zbylo po něm prázdné místo.
...zbylo po něm prázdné místo. (Foto Aha! – M. Charbulák, Lázně Darkov)

Drzost, která nezná mezí! Neznámý darebák řádí v parcích Lázní Darkov v Karviné. Odnáší odtamtud jednu vzácnou sochu za druhou. Vedení lázní je na mrtvici a případ řeší policie.

Nejvzácnější dílo, Živý pramen, zmizelo z podstavce koncem května. Lázně ztráta zdrtila. „Socha je historicky spjatá s nejstarší částí našich lázní. Je to náš symbol, nachází se i v našem logu. Mrzí nás to o to více, že ji někdo ukradl týden před zahájením sezony v historické části lázní,“ řekla obchodní ředitelka lázní Lenka Krótká.

Živý pramen ve své kráse...

Pro ni samotnou je záhadou, jakým způsobem pachatelé sochu odvezli. „Jeden zloděj to nebyl. Muselo to dát práci, museli mít techniku,“ kroutila hlavou. Drzou zlodějnu vyšetřuje policie. „Případ řešíme pro podezření z krádeže,“ sdělila policistka Zlatuše Viačková. Vyšetřovatelé uvítají každou informaci vedoucí k dopadení zloděje či zlodějů.

Nabízejí 20 tisíc korun

Hodnota sochy Bojovníka, kterou vytvořil Jaroslav Brož, je 300 tisíc korun a škodu na Živém prameni od sochaře Jana Kodeta policie vyčíslila na 20 tisíc. Stejnou částku nabízí vedení lázní jako odměnu tomu, kdo poskytne policii informace vedoucí k dopadení pachatele či pachatelů.

Socha Bojovníka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.