Socha vydržela jen pár dní: »Ztopořence« napadli vandalové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Socha vydržela jen pár dní: »Ztopořence« napadli vandalové!

Huaco je peruánský výraz pro druh tamní hliněné keramiky, ze které socha je.
Huaco je peruánský výraz pro druh tamní hliněné keramiky, ze které socha je. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Socha muže s obrovským ztopořeným penisem je nejnovější atrakcí v Peru, mnohým ale přirozeně vadí. A tak byla poškozena jen pár dní poté, co ji vztyčili!

Starosta okresu, kde se atrakce nachází, uvedl, že se u skulptury pár dní po Novém roce objevili tři lidé v kuklách, kteří vyhrožovali, že zabijí pracovníka ochranky, jenž u hliněné postavy stál. Návštěvníci, kteří se i přes napáchaný vandalismus k soše stále jen hrnou, si ji často chtějí prohlédnout na vlastní oči či zapózovat a udělat si fotografii s obřím penisem u hlavy. Sochu prý okresu daroval místní umělec, který chtěl do své domovské oblasti přispět něčím novým. Domorodci, kteří typ tohoto umění nazývají huaco, byli nadšeni a socha se přes noc stala hitem. „V naší kultuře nepředstavuje huaco erotiku, ale víru v Boha. Kromě toho je třeba sexualitu vnímat jako něco přirozeného,“ uvedl starosta na dotazy novinářů, zdali mu přijde socha vhodná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.