Smutný osud Kratochvílovy rozhledny: Opakovaně ji ničí vandalové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smutný osud Kratochvílovy rozhledny: Opakovaně ji ničí vandalové

Mladiství vandalové rozhlednu opět na několika místech počmárali černým sprejem
Mladiství vandalové rozhlednu opět na několika místech počmárali černým sprejem (Foto Aha – Michal Israel Volf)

Jen necelé dva roky vydržela Kratochvílova rozhledna na okraji Roudnice nad Labem odolávat nájezdům vandalů. Teď je už zase poničená.

Ještě v roce 2020 byla pro nevzhledné čmáranice ostudou města. Pak město rozhodlo, že oblíbené vyhlídce vrátí její krásu. „V tuto chvíli čekáme pouze na vhodné povětrnostní podmínky, které umožní rozhlednu kompletně vyčistit,“ sdělil tehdy v únoru mluvčí Roudnice nad Labem Jan Vancl. A stalo se. Kulturní památku očistila odborná firma a dostala novou fasádu.

Jenže po roce a půl to vypadá, že funkcionalistická stavba zřejmě dál zůstává trnem v oku různým kazisvětům. „Díky kamerám, které jsme u rozhledny instalovali, jsme zaznamenali trojici mladistvých Mongolům, kteří na několika místech opět posprejovali věž černým sprejem,“ poukázal Jan Vancl na současný stav. Díky rychlému zásahu strážníků se podařilo mladíkům zabránit, aby z vyhlídky udělali opět nevzhlednou dominantu. „Chytili jsme je přímo při činu a předali státní policii. Jde o trestný čin,“ dodal mluvčí. Město chce poškozená místa co nejdřív znovu zabílit, aby nelákala další sprejery.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.