Těžká nehoda v Ostravě: Policisté se srazili s policisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těžká nehoda v Ostravě: Policisté se srazili s policisty!

Výcvik policejního psa je nákladný, a každého uhynulého zvířete je proto škoda.
Výcvik policejního psa je nákladný, a každého uhynulého zvířete je proto škoda. (Foto Aha! – David Malík a svědci nehody )

Šokující rozuzlení má bouračka v Ostravě-Vítkovicích. Kriminalista (56) v civilu zde zejmě narazil do auta policejních kynologů (32 a 31), jejichž řidič byl údajně opilý! Účastníci nehody byli zraněni, uhynul služební pes. Nehodou se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

V obou autech seděli policisté. V jednom z nich kriminalista mimo službu, právě on měl nehodu zavinit, když psovodům jedoucím po ulici 1. máje nedal přednost. Do nemocnice ho vezli v kritickém stavu. „Muž zůstal v havarovaném vozidle zaklíněn a v bezvědomí. Hasiči ho vyprostili. Následně byl zafixován pánevním pásem a uložen do vakuové matrace. Zasahující lékařka u něj zjistila poranění hlavy a mozku,“ uvedl záchranář Lukáš Humpl.

Pes nepřežil

Nabouraní kynologové byli zrovna ve službě. Z nehody vyvázli »jen« se středně težkými zraněními, ale jsou také v nemocnici. Vážným zraněním podlehl jejich služební pes. Řidič má ale velký problém, údajně před jízdou pil alkohol! Nehodu již řeší GIBS. „Od Policie České republiky si převzala spisový materiál k dopravní nehodě v Ostravě-Vítkovicích a případem se zabývá,“ uvedla mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Opilému hrozí vyhazov

Podle TV Polar měl mít řidič psovodů při nehodě skoro jedno promile alkoholu v krvi. „Pokud bude podle názoru advokáta jako viník nehody určen kriminalista s tím, že opilý kynolog nemohl nehodě zabránit, bude menší množství alkoholu v krvi bráno pouze jako přestupek. Pokud by měl policista v krvi přes promile alkoholu, šlo by o trestný čin a i kdyby nehodu nezavinil, zřejmě by to znamenalo jeho konec u policie,“ uvedla TV Polar.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.