Tragická smrt služebního psa: Nechal Alexe policista v rozpáleném autě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragická smrt služebního psa: Nechal Alexe policista v rozpáleném autě?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie (Profimedia.cz)

Teploty dosahovaly tropické třicítky a policejní kynolog podle svědků nechal služebního psa Alexe (†4) v autě. Zvíře zkolabovalo a i přes pomoc kolemjdoucích uhynulo. Případ už řeší policie.

Neštěstí se stalo v pondělí odpoledne ve Ždáru nad Sázavou. Podle svědků byl pes v autě zavřený snad i dvě hodiny. Zadní okénka měl stažená na 5 centimetrů, to ale na vyvětrání vozu zjevně nestačilo. Všímaví lidé se pokoušeli majitele vozu najít a mezitím přihlíželi jeho trápení, jedna z žen ho škvírou v okně chladila vodou. „Díky tomu začal pes projevovat známky života. Když se vrátila s další vodou, byl už ale mrtvý,“ popsal Aha! ženin bratr Michal Král.

A co dál!?

Případ už řeší policie. „Nařídili jsme soudní pitvu psa, aby se stanovila přesná příčina jeho uhynutí,“ řekla mluvčí Dana Čírtková. Zabývá se jím i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.