Zajímavost v Ostravě: Matka (40) a dcera (19) maturují spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zajímavost v Ostravě: Matka (40) a dcera (19) maturují spolu!

S dcerou Nikol před pěti lety, kdy nastupovala maminka Martina do školy.
S dcerou Nikol před pěti lety, kdy nastupovala maminka Martina do školy. (rodinný archiv)

Matka s dcerou společně nyní skládají maturitu. Zdravotní sestra Martina Babincová (40) a její dcera Nikol (19) dokončují střední zdravotnickou školu v Ostravě. A jak se staly spolužačkami?

Jako první začala studovat v roce 2017 pětiletý obor praktická sestra AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické maminka. „Jsem ošetřovatelkou transplantačního oddělení fakultní nemocnice. Školu právě nově otevírali a já si řekla, proč to nezkusit,“ vzpomíná. O rok později vychodila základku Nikol. „Maminka mi školu vychválila, tak jsem se dala na obor laboratorní asistentka. Ve studiu jsme si po celé roky navzájem pomáhaly. Učily a zkoušely jsme se na maturitu, já měla obor čtyřletý,“ prozradila Aha! mladá slečna.

Covidová doba

Testy z češtiny je čekaly včera. „Nebyly jednoduché a tento test byl snad i nejhorší. Pevně věřím, že jsme uspěly,“ přála si po ukončení zkoušky maminka i za Nikol, která dodala: „Test byl tak složitý, že zřejmě nepomohlo ani 10 minut, co nám dali navíc.“ Nejhůře vzpomínají obě na dobu covidovou. „Byli jsme v nemocnici na covidové jednotce. Odpadávali jsme psychicky i fyzicky. Byl to obrovský nápor na všechny. Do toho škola, mám ještě syna v osmičce, ale zvládli jsme to a to nás zocelilo. Určitě odmaturujeme,“ odhodlaně hlásila včera Aha! maminka.

Zůstanu ve zdravotnictví

Martina Babincová: „Práce ošetřovatelky mě baví, chci ale postupovat stále dál i výš. Takže začnu studovat vysokou školu, dětské lékařství nebo porodní asistentku. Ve zdravotnictví rozhodně chci zůstat, to je poslání, nejen zaměstnání.“

Chci být kriminalistkou

Nikol Babincová: „Po maturitě se chystám do zcela jiné oblasti, budu studovat vysokou školu práv a bezpečnosti v Ostravě-Michálkovicích. Ráda bych se stala kriminalistkou. Čekám, že tam bude studovat více kluků, tady byly spíše jen holky,“ smála se dcera Nikol.

Maminka Martina (40) a dcera Nikol (19) maturovaly společně na zdravotní škole v Ostravě:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.