Ministr školství Balaš chce nechat děti prospat: Výuka až od 9 hodin?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ministr školství Balaš chce nechat děti prospat: Výuka až od 9 hodin?!

Dětem se výuka od devíti bude líbit, co ale rodičům?
Dětem se výuka od devíti bude líbit, co ale rodičům? (Shutterstock)

Tento týden to bude už měsíc, co se novým ministrem školství stal Vladimír Balaš (63, STAN). A ten by rád dětem zkvalitnil výuku. Ale jak? Učit by se podle něho začalo až v 9 hodin ráno.

Podle ministra, který rezort převzal koncem června od Petra Gazdíka (48, STAN), by se první hodina mohla prostě škrtnout. „Je prokázáno, že zejména u pubertálních dětí brzké vstávání narušuje biorytmus a že podávají mnohem lepší výkony, když chodí do školy až v devět hodin. Mnoho z nich navíc dojíždí a musí vstávat o to časněji,“ řekl Balaš v rozhovoru pro Lidové noviny a dodal, že by se hodina přesunula do odpoledne.

Balaš je ministrem necelý měsíc.

Šéf rezortu také prozradil, že nechce rušit gymnázia, ale ani povolovat vznik nových, zachovat chce také vyučování druhého cizího jazyka na školách. Jeho výběr má být ale dobrovolný, nikoliv povinný. A jak to bude ve školách, až covid udeří v podzimní vlně? „Zvládneme to, ale ne plošným uzavíráním škol ani plošným testováním,“ ujistil ministr.

Přečtěte si
pravlast
26. 7. 2022 • 08:36

Myslím že pro současné školství to je správně, podle EU ttiž je potřeba vychovat poslušné a málo chytré děti aby stejně jako už několikátá generace redaktorů a novinářů ani neuměla pravopis,gramatiku a spisovnou češtinu.Inu podlidi nebo taky II.kategotie.

Eva Korotvičková
25. 7. 2022 • 16:57

Budou v družinách a vrátí se domů jen vyspat.

AHel
25. 7. 2022 • 12:52

Pane bože, aby se ministr staral, aby ve školách byli skutečně všichni kvalifikovaní a celoživotně se vzdělávající učitelé, tak chce, aby děti zahálely a chodily do školy později, tedy i později domů, aby se celý rytmus života rodiny úplně zbořil, aby neměly čas na koníčky atd. Prý biorytmus, vždyť do půlnoci zírají do mobilů a pak jsou nevyspaní, ten pán spadl z višně, vyhodit, toto je naprosto zanedbatelný problém v našem školství, hrůzou mi stávají vlasy na hlavě, že toto mohl někdo vymyslet a říci nahlas. To až všechno poběží jak na drátkách ve vzdělání, tak toto může být taková třešnička na dortu!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.