Smutné loučení... Eda s Otou na penzi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smutné loučení... Eda s Otou na penzi

Poslední foto a hurá do nového domova.
Poslední foto a hurá do nového domova.  ( Foto MP Pardubice)

Se slzami v očích se strážníci v Pardubicích loučili se svými čtyřnohými pomocníky. Vraníci Eda (26) a Ota (25) odešli po 20 letech věrné služby v Jízdním oddíle na zasloužený odpočinek.

Smutný den nastal minulý pátek. Eda s Otou se vydali z pardubického závodiště, kde byli ustájeni, na cestu do nového domova v Dolních Vlčkovicích v Podkrkonoší. Kromě služby u městské policie dlouhá léta zaváděli právě na závodišti startovní pole koní před diváky Velké pardubické. Asistovali i při vítání prvňáčků do škol a nechyběli ani u toho, když dětem začínaly letní prázdniny. „Edo a Oto, děkujeme. Pro nás jste nebyli jen koně, ale naši skuteční kamarádi,“ promluvil naposledy ke svým svěřencům velitel Jízdního oddílu Josef Málek.

Radost pro seniory

Oba koníci si nyní budou užívat nejen zaslouženého klidu, ale také nových lidských i zvířecích přátel. V novém domově se už seznamují s klisnou Mantovou (28) a těší se, až budou rozdávat radost při setkáních se seniory.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.