Pakoní čertík z Olomouce: Vydal se z Olomouce do Brazílie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pakoní čertík z Olomouce: Vydal se z Olomouce do Brazílie!

Mladý pakůň se před dlouhou cestou naposledy proskočil po výběhu rodné olomoucké zoo.
Mladý pakůň se před dlouhou cestou naposledy proskočil po výběhu rodné olomoucké zoo. (Foto pro Aha! – Milan Kořínek)

Na dlouhou cestu se včera z olomoucké zoo na Svatém Kopečku vydal roční samec pakoně běloocasého. V zoo u Sao Paula v Brazílii se stane otcem nového rodu těchto zvířat.

„Tato zahrada je zatím ve výstavbě. Otevřít by se měla na počátku příštího roku. Spolu s naším pakoněm cestují do Brazílie ještě antilopy ze Dvora Králové a Ostravy. Stanou se základem pro vybudování nových populací, které budou součástí záchranných programů,“ prozradila zooložka olomoucké zahrady Libuše Veselá. Pakoně běloocasí byli téměř vyhubeni a jen díky zoologickým zahradám se je podařilo zachránit. Nyní se opět vracejí do přírody. V olomoucké zoo už úspěšně odchovali 56 mláďat.

Neobyčejné zvíře

Pakůň běloocasý je velmi zvláštní zvíře. Přestože se jmenuje pakůň, vypadá jako kráva, ale je to antilopa. Povahou i výrazem ve tváři je však podle chovatelů nejvíce podobný čertovi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.