Hrátky kůzlete s máminou bradkou ve Dvoře Králové: Kde je to mlíčko? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrátky kůzlete s máminou bradkou ve Dvoře Králové: Kde je to mlíčko?

Však já z toho něco vyždímám...
Však já z toho něco vyždímám... (Foto Dominika Stempa)

Své bradky by se teď možná klidně vzdala kozí máma Stela v královédvorském safari parku. Tedy aspoň do doby, než povyroste její kůzle Simonka. Co chvíli ji totiž za vousy tahá.

Malá samička kozy kamerunské, narozená v zahradě v předposledním březnovém týdnu, máminu černou bradku zřejmě pojala jako skvělou věc k dudlání. Asi čeká, že z ní bude tryskat mateřské mléko. Vytrvalost Simče přitom rozhodně nechybí, což hlavně návštěvníkům nevadí. Při pohledu na hrátky rozkošného mláděte se skvěle baví.

...podívej, jak se ti teď smějí, jaké jsi trdlo!

Ve stádu královédvorských koz kamerunských je kromě Simonky dalších 12 roztomilých mláďat, která se narodila před ní. Výběh je tak hlavně pro děti jednou z nejoblíbenějších částí safari parku. „Mohou vejít i přímo mezi zvířata,“ pozval všechny mluvčí zoo Michal Šťastný. Tyto nejmenší, do půlmetrové výšky vyrůstající domácí kozy z Afriky, jsou totiž velmi přátelské a klidné. A i přes svůj původ jsou otužilé, takže jim nevadí chladnější počasí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.