Matka (27) v Karlových Varech s nožem v ruce: Dcerka (†3) nepřežila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka (27) v Karlových Varech s nožem v ruce: Dcerka (†3) nepřežila

Matku zadrželi a obvinili z vraždy.
Matku zadrželi a obvinili z vraždy. (Foto Aha! – Romana Vébrová, PČR)

Místo, aby s dětmi barvila vajíčka, se měla na Velikonoce vystěhovat z bytu. Prý neplatila nájem. Matka (27) tří dětí měla v karlovarské bytovce vzít do ruky nůž, dcerka (†3) útok nepřežila, její vážně zraněný bráška (5) spolu s nejmladším, nezraněným sourozencem (6 týdnů), skončili v nemocnici.

Hrůzný incident rozvířil poklidnou atmosféru sobotního odpoledne v městské části Doubí. Majitelka bytu se podle informací Aha! údajně nemohla dozvonit na nájemnici, která se měla, prý kvůli dluhu na nájemném, vystěhovat z bytu. Žena prý proto otevřela náhradním klíčem, a pak už otřesená volala na tísňovou linku pomoc ke zkrvaveným dětem. Nůž na ně měla vzít vlastní máma. „Nezletilá dívka bodnořezným poraněním na místě podlehla,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Jejího vážně zraněného bratra převážel vrtulník do pražské motolské nemocnice. „V současné době je již mimo ohrožení života,“ doplnil Kopřiva. Na standardním pokoji karlovarské nemocnice skončil nejmladší chlapeček. Byl dehydrovaný, vražednému řádění unikl. Místní tragédii nemohou pochopit. „Musela se zbláznit, tohle udělat,“ řekla jedna ze sousedek. „Nebydlela tady dlouho, snad tři měsíce. Chodil tam i nějaký pán, neslyšela jsem ale, že by se hádali. Byt měli pronajatý, jinak je neznám, asi dvakrát jsme se pozdravili,“ dodala další žena.

Až výjimečný trest

Policisté mámu na místě zadrželi a v neděli obvinili z vraždy. Na rozhodnutí soudu, jestli skončí ve vazbě, čeká v policejní cele. „V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ podotkl mluvčí policie Jakub Kopřiva. Test na alkohol i drogy měla žena negativní.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.