Jakub (20) má velký sen: Najde svou biologickou matku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jakub (20) má velký sen: Najde svou biologickou matku?

Paní Miroslava K. (na fotce vpravo) údajně žije v Liberci.
Paní Miroslava K. (na fotce vpravo) údajně žije v Liberci. ( Foto Aha! – Josef Slabý a Jakub Ticháček)

Nevlastní matka ho v dětství týrala. To vyústilo až v útěk z domova. Dnes Jakub Ticháček (20) žije s adoptivním otcem v Poniklé a pátrá po své biologické mámě. Má totiž sen. Aby mohli žít všichni spolu jako kompletní rodina.

Až ve svých třinácti letech Jakub zjistil, že je adoptovaný. I když mu náhradní rodina zprvu nechtěla sdělit jméno biologické matky, sám se ho dopátral. „Dozvěděl jsem se, že pocházíme z Liberce. Náš pravý otec je bohužel neznámý, ale matka se jmenuje Miroslava. Narodila se v roce 1974. Žila a snad ještě žije v Liberci,“ vypráví Aha! Kuba. Už dlouho po matce pátrá s vidinou toho, že se setkají a pokusí se navázat přátelský vztah.

První výsledky

Řadu měsíců byla Jakubova snaha neúspěšná. „Dával jsem informace na Facebook, ale dlouho se nikdo neozval. Stejně to dopadlo s televizním pořadem Pošta pro tebe,“ popisuje. Až v posledních dnech se na něj konečně usmálo štěstí. „Nakonec se mi ozvala jedna paní, která se prý s mamkou dvacet let kamarádila. Pracovala tenkrát v nemocnici. Dnes už se ale nevídají,“ říká i tak s nadějí v hlase Kuba. Ten se teď snaží zjistit, kde přesně v Liberci žena žije. Je svému cíli stále blíž, zvlášť, když se mu podařilo získat fotografii maminky.

Šťastné shledání?

Mladík se vyučil knihařem a hledá zaměstnání v oboru. Časy, kdy se sám po útěku procházel po Praze a hledala ho policie, jsou už zapomenuté. Jeho otčím, se kterým žije ještě i se svojí sestrou, mu v hledání pomáhá. „Mám takový sen, že bych se svojí matkou mohl žít, i když už jsem plnoletý. Pokud ne, stačilo by, kdybych mohl poznat celou svoji biologickou rodinu,“ říká Jakub.

Najde ji v Liberci?

Jakubova maminka Miroslava K. by měla žít v Liberci v Gagarinově ulici. Dříve pracovala v místní nemocnici a také v Kauflandu. Mladík by se s ní strašně rád setkal, i když nemůže ani tušit, jak by to proběhlo.

Přečtěte si
st.rec
22. 4. 2022 • 09:12

Adopce a různé experimenty s umělým oplodněním nebo dárcovstvím spermatu a vajíček povedou horším tragédiím
a frustracím.Ne každý bude umět žít s takovým cejchem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.