Ubodala mámu a dcerku (†2)! Milovala jsem je, šokuje vražedkyně z Budějovic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ubodala mámu a dcerku (†2)! Milovala jsem je, šokuje vražedkyně z Budějovic

Žena u soudu plakala a svého činu litovala.
Žena u soudu plakala a svého činu litovala. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Žena (37) podle obžaloby ve vzteku zabila svou matku a malou dcerku (†2). Hrozí jí až výjimečný trest.

Dosud bezúhonná žena vedla řádný život, pracovala a dobře se starala o svoji dceru. Náhle po hádce ve zkratu ubodala své nejbližší. Obětem podle obžaloby zasadila desítky ran čtyřmi kuchyňskými noži. Bodala je do krku, hrudníku, obličeje, zad i rukou. Zlomila jim při tom žebra, poranila ledviny i obratle.

Milovala jsem je...

„Byl to vražedný útok extrémní brutality, který se vymyká většině trestných činů,“ řekl soudce Ondřej Kubů. Žena se k činu přiznala a u soudu v pláči prosila za odpuštění. „Bylo to pod vlivem afektu, je mi líto, že to nemůžu vzít zpátky. Milovala jsem svou matku i svou dceru,“ řekla.

Nechtěla stěhování

Podle žalobkyně došlo mezi oběma ženami k prudké hádce poté, co se obžalovaná rozhodla, že se odstěhuje i s dcerou ke svému příteli (77). „Matka chtěla zabránit tomu, aby se její dcera odstěhovala k otci dítěte, neboť jí v minulosti i nyní říkala, že se neumí sama o dítě postarat,“ uvedla žalobkyně. Žena podle znalců netrpí žádnou duševní poruchou.

Co se stalo

Tragédie se stala loni 24. července za zdmi panelákového bytu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Žena s dcerkou tam bydlela u své matky. Obě ženy se začaly hádat. Vysokoškolsky vzdělaná žena, která nikdy neměla pletky se zákonem, po činu z bytu utekla. Policisté ji dopadli pár set metrů od místa činu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.