Matka zrůda u soudu: Třásla se synem, má následky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Matka zrůda u soudu: Třásla se synem, má následky

Hrozí jí basa
Hrozí jí basa (Foto Aha! Michal Israel Volf)

Dvojnásobná matka před dvěma lety zranila svého synka (tehdy 4 měs.), když ho chtěla utišit. Třásla s ním tak, až začal krvácet do mozku. 

„Věděla, že se jedná o předčasně narozené dítě s porodní váhou 1450 gramů. Došlo u něj ke zvýšení nitrolebního tlaku, křečím a zvracení, krevní výronky v sítnicích ho ohrožovaly na životě,“ uvedla státní zástupkyně Simona Konopáčová.

Hoch musel být okamžitě operován. V nemocnici strávil přes dva měsíce a má trvalé následky. „Vypovídat nebudu, protože se cítím nevinná,“ řekla u soudu obžalovaná. Hrozí ji 12 let basy.

Trápila i dcerku

Michaela A. prý trápila i svou dceru (3). Dle žaloby jí upírala jídlo, hygienu i ošacení. „Váhově neprospívala, neměla základní výživové návyky, trpěla deficitem v oblasti řeči a sociálního chování, byla citově a podnětově deprivována,“ vypočítala žalobkyně. Obě děti skončily v péči pěstounů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.