Drama ve věznici: Muž (64) se před soudem chtěl zabít lžící! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drama ve věznici: Muž (64) se před soudem chtěl zabít lžící!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Brigita Zemen)

Za vraždu známého (†70) v ubytovně v Trmicích jde Antonín Hajný (64) na devět let a šest měsíců do vězení. Muž se pokusil ještě před začátkem včerejšího líčení u ústeckého o soudu o sebevraždu lžící.

Se státnímu zástupcem se dohodl Hajný o vině a trestu, což umožňuje nově trestní zákoník. Soud dohodu schválil. Rozsudek je pravomocný. Událost se stala loni v červnu. Podle obžaloby byl Hajný u poškozeného v pátém patře ubytovny na návštěvě. Po hádce pod vlivem alkoholu Hajný oběť nejméně sedmkrát udeřil velkou silou skleněným popelníkem, který vážil téměř jeden kilogram. Poté ho ležícího na posteli škrtil provázkem. Příčinou smrti muže byl otok mozku. Jednání u soudu včera začalo s hodinovým zpožděním. Soudce Jiří Bednář uvedl, že se muž zranil ve vazební věznici a ošetřil ho lékař. Podle lékařské zprávy se poranil lžící, do soudní síně vstoupil s ovázanou hlavou. Soudce vzhledem k této okolnosti ponechal Hajnému po celou dobu sezení pouta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.