Laurinkou mrštil o gauč, za zmrzačení dostal 16 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Laurinkou mrštil o gauč, za zmrzačení dostal 16 let!

Lukáš C. si má odsedět 16 let v káznici.
Lukáš C. si má odsedět 16 let v káznici. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zmrzačená do konce života je po brutálním útoku otčíma, narkomana Lukáše C. (23) z Orlové, Laurinka (tehdy měsíc). Za zranění dcery jeho dnes už bývalé družky vyfasoval 16 let vězení.

Potrestán je za pokus o vraždu plačícího dítěte, které coby otčím neuměl v noci uklidnit jinak, než s ním vší silou mrštit o gauč a pak mu dát ještě facku. Lukáš C. se k tomuto zvěrstvu přiznal. „Nervák jsem po otci, ale umím to někdy ukočírovat. V tomto případě jsem ale věděl, že bych holčičce mohl i ublížit,“ prohlásil.

Ještě v soudní síni se ale proti rozsudku odvolal. Laurinka krvácela po jeho útoku do mozku a obou sítnic, navždy je invalidní. Je nyní v péči pěstounů, její vlastní matka o ni nemá zájem. „Zničil jste kojenci dětství a život. Nikdy nepůjde do školky ani školy, nikdy si nebude hrát s kamarády. Každý přece ví, že s dítětem se nehází, ani se nefackuje,“ řekl k trestu soudce Roman Pokorný.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.