Krásná Gábina (29) ze Šenova: Upadla na parketu, skončila na vozíku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Krásná Gábina (29) ze Šenova: Upadla na parketu, skončila na vozíku

Gabriela zůstala po pádu ochrnutá na polovinu těla.
Gabriela zůstala po pádu ochrnutá na polovinu těla. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zatancovat si na diskotéku vyrazila Gabriela Petřkovská (29) ze Šenova. Opila se, podle svědků upadla hlavou na parket a zlomila si spánkovou kost. V nemocnici ji měl internista Peter K. (39) podle obžaloby špatně vyšetřit.

Na pohotovost novojičínské nemocnice vezla Gabrielu sanita v březnu 2018 okolo čtvrté hodiny ranní. Lékař nechal pacientce odebrat krev, v níž měla 2,5 promile. „Ona říkala, že žádné potíže nemá a nic ji nebolí, že nikde neupadla, chtěla se vrátit zpátky na diskotéku,“ vypověděl internista u soudu, který jej viní z těžké újmy na zdraví. Peter K. zavolal rodiče, aby si opilou dceru odvezli domů. „Přitom měl mít podezření na zlomenou spánkovou kost. A to neodhalil, neudělal rentgen hlavy ani nic nekonzultoval s neurologem,“ popsala Gabriela. Ta doma upadla do bezvědomí, pak skončila v nemocnici, kde ji s krvácením do mozku ihned operovali. „Nejde mi chodit ani pořádně mluvit. Půlka těla vůbec neposlouchá. I tak jsem ráda, že žiju a jsem na světě,“ svěřila se Aha!.

Gabriela před úrazem...

Nedávali jí šanci

„Pět týdnů po operaci se vůbec neprobrala. Potom začala trochu reagovat. Dávali jí nulovou šanci na přežití. Už není, jaká bývala,“ plakala u soudu maminka Iveta (55) a ukázala fotografie, jak se její dcera změnila. Před úrazem při zaměstnání studovala vysokou školu, cestovala a bavila se.

...a těsně po operaci.

Může za to doktor?

Soudní pře se táhne již čtvrtým rokem kvůli znalcům, kteří se neshodují na vině či nevině lékaře. Rozsudek by měl padnout na konci května. Lékaři hrozí podmíněný trest a zákaz činnosti. Případnou finanční náhradu škody poškozené nese nemocnice, jež ho zaměstnává.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.