Polda varoval před policií: Zlodějům dával echo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Polda varoval před policií: Zlodějům dával echo!

Milan Burnek, který vykrádání aut organizoval, si odpyká osm let ve vězení.
Milan Burnek, který vykrádání aut organizoval, si odpyká osm let ve vězení. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Měl »pomáhat a chránit«. Místo toho kriminalista Miloš V. údajně předával zlodějům aut informace z vyšetřování. Hrozí mu za to až 10 let vězení.

Vysoce postaveného kriminalistu z krajského policejního ředitelství v Brně obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Soud, který nyní rozhodl o trestech pro trojici zlodějů aut, potvrdil, že s nimi údajně byl v kontaktu vrchní komisař Miloš V. „Je trestně stíhán mj. pro neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací, zneužití pravomoci úřední osoby a nadržování,“ uvedl soudce Aleš Flídr.

Zloděje potrestali

Údajný mozek gangu, Milan Burnek (55), v minulosti organizoval krádeže a převozy vozů značky BMW z Rakouska. V tomto případu stíhala GIBS jiného policistu, který krádeže kryl. Recidivista Burnek nyní vyfasoval osm let vězení natvrdo. Navíc pět let nesmí do okresů Třebíč a Jihlava. „Od roku 2017 mj. v Brně, Táboře, Třebíči, Jihlavě a Pardubicích. V šestnácti případech vykradli auta, škoda přesáhla dva miliony korun,“ shrnul soudce.

Podmínka pro komplice

Milan Burnek před soudem stál už čtrnáctkrát. Jeho bratr Josef a komplic Radek Lačňák vyvázli za legitimizaci trestné činnosti s podmínkou. Prvně jmenovaný dostal 24 měsíců s tříletou podmínkou, Lačňák musí sekat latinu dva roky. V opačném případě půjde na 15 měsíců za mříže. I v jejich případě jde o pravomocný rozsudek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.