Zemanův ústupek Fialovi: Má v tom prsty Mynář? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemanův ústupek Fialovi: Má v tom prsty Mynář?

Fiala
Fiala (Foto Aha! – K. Kopáč, Twitter J. Ovčáčka)

Za to, že si vydupal jmenování všech kandidátů na ministry, sklízel designovaný premiér Petr Fiala (57, ODS) chválu ze všech stran. Prezidenta Miloše Zemana (77) prý přesvědčil argumenty, nic mu za to neslíbil. Jen nějak pomlčel o tom, proč ještě předtím jednal s kancléřem Vratislavem Mynářem (54).

O pondělní schůzce Fialy s Mynářem ještě před samotným jednáním se Zemanem v Lánech informoval Deník N. Sám premiér o ní po jednání s prezidentem, z kterého vyplynulo, že Zeman vládu jmenuje tento pátek, pomlčel. A nevěděl o ní podle serveru ani koaliční partner Vít Rakušan (43, STAN).

Mluvčí ODS Václav Smolka tvrdí, že schůzka s Mynářem byla naplánována už minulý týden a Fiala na ní řešil organizaci a průběh pátečního jmenování vlády. Jenže to, že Zeman nový kabinet jmenuje, v té době bylo nanejvýš nepravděpodobné. Minulý pátek sám Hrad uvedl, že jmenování Jana Lipavského (36, Piráti) ministrem zahraničí je vyloučené. A ještě předevčírem se zástupci koalice pro případ Zemanových obstrukcí oháněli podáním kompetenčí žaloby...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.