Šetření? Spíše nafouknutí! Desítky úředníků navíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šetření? Spíše nafouknutí! Desítky úředníků navíc

Ve Strakovce zasednou tři noví ministři. A ti potřebují svůj aparát.
Ve Strakovce zasednou tři noví ministři. A ti potřebují svůj aparát. (Foto ara)

Státních úředníků je moc, vyčítala současná vláda té bývalé, když ještě byla v opozici. Jenže na úspory to teď moc nevypadá...

Třeba na Úřadu vlády by mělo vzniknout více než sedm desítek nových míst. Úředníci budou pracovat v nově vzniklých útvarech spadajících pod ministry bez portfeje. Ročně to bude v prostředcích na platy znamenat téměř o 43 milionů korun navíc. Nový kabinet Petra Fialy (57, ODS) zřídil při Úřadu vlády posty tří ministrů. Ministryní pro vědu je Helena Langšádlová (58, TOP 09), evropské záležitosti má na starosti Mikuláš Bek (57, STAN) a ministrem a šéfem Legislativní rady vlády je Michal Šalomoun (47, za Piráty). Mluvčí kabinetu Václav Smolka ale na Twitteru uvedl, že vláda na snížení provozních nákladů trvá. V druhé fázi systemizace by se měl totiž počet míst snížit.

Přečtěte si
hejhej
22. 12. 2021 • 14:24

Slepenci v opozici neustále kritizovali vládu a sami dělají pravý opak. Už jenom navíc 3 zbytečná, ale drahá ministerstva s poskoky, další úředníky. Fiala je trapný premiér, piráti s 1,68% nemají ve vládě a parlamentu co dělat a Fiala jim ještě přiřkne zbytečné ministerstvo, navíc nějaké zbytečné, ale politicé náměstky. FUJ této vládě !!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.