Ideální dárek: Nová rybička! Tahle pomůže zachránit lososy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ideální dárek: Nová rybička! Tahle pomůže zachránit lososy

Netradiční pojetí známého kapesního nožíku.
Netradiční pojetí známého kapesního nožíku. (Foto Filip Molčan)

Rybička. Tak zní nejznámější pojmenování kapesního nožíku, který si za dobu své více než stoleté existence získal srdce každého kluka či muže. Společnost Mikov z Mikulášovic na Děčínsku letos vypouští do adventních vod zcela originální verzi slavného nože.

Jde o rybičku salmie v lososím provedení, která navíc pomůže návratu lososů do českých řek. „Zisk z prodeje využije Správa Národního parku České Švýcarsko k nákupu jiker, z nichž se lososi později vylíhnou v Kamenici nebo v některém z jejích přítoků,“ vysvětlil pro Aha! mluvčí parku Tomáš Salov. Za 390 korun si tak člověk pořídí nejen limitovanou edici známé rybičky, ale i dobrý skutek. „Možná to není převratný projekt, který změní svět a náš kraj. Může ho ale udělat o něco lepší a bohatší. A proto jsme rádi, že jako firma, která ke zdejším místům patří, ho podporujeme,“ sdělil pak majitel firmy Mikov Karel Ježek.

Obrovský zájem

O rybičky v netradičním pojetí je veliký zájem. Podle Filipa Molčana, který unikátní edici nabízí na webu www.ceskeparky.cz, se během krátké chvíle od zveřejnění nožík vyprodal. „Momentálně je možné si u nás salmie zarezervovat. Po jejím naskladnění ji následně okamžitě dodáme všem registrovaným zájemcům,“ vysvětlil Molčan. Dovyrobit je chce Mikov ještě do Vánoc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.