Britská vláda je pro netradiční pokus: Kdo zhubne, vyhraje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Britská vláda je pro netradiční pokus: Kdo zhubne, vyhraje

Emily Nuttallová během roku a půl zhubla o 50 kilogramů.
Emily Nuttallová během roku a půl zhubla o 50 kilogramů. (Instagram)

Město, které se krčí ve stínu slavnějšího a většího Birminghamu, jenž je vzdálený jen 30 km. To je anglický Wolverhampton. Teď se k němu ale budou upínat oči celé země, vláda v něm totiž testuje nový program, v rámci kterého bude odměňovat fyzicky nejaktivnější uživatele!

Za celým projektem stojí britská Národní zdravotní služba, která zjistila, že až třetina ze 262 tisíc obyvatel města není fyzicky ani trochu aktivní. Navíc pouze 48,5 % jí alespoň 400 gramů ovoce a zeleniny denně (dávka doporučená Světovou zdravotnickou organizací), což je značně méně než celostátní průměr (55,4 %). Vláda tak vymyslela program, v rámci kterého věnuje všem občanům, kteří budou mít zájem, fitness náramek, jenž bude do mobilní aplikace zapisovat fyzickou aktivitu.

Za tu, stejně jako za konzumaci zdravého jídla, se budou účastníkům sčítat body, které půjde vyměnit za vstupenky do kina, zábavních parků, posiloven, poukazy na jídlo či oblečení... „Je to příležitost k pochopení toho, zda lze odměnami motivovat lidi k tomu, aby změnili svůj životní styl k lepšímu,“ uvedl ministr zdravotnictví a sociální péče Sajid Javid (51) s tím, že pokud bude program úspěšný, mohl by se rozšířit do celé země. Z akce je nadšený také městský radní Ian Brookfield. „Už teď zlepšujeme infrastrukturu a provádíme změny v životním prostředí, které lidem umožňují být aktivnější,“ sdělil médiím. Tak Britům držme palce, protože – nalijme si čistého vína – komu z nás by neprospěla trocha pohybu navíc?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.