Tragédie ve Valašském Meziříčí: Chlapec zemřel na kolejích, druhý bojuje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Tragédie ve Valašském Meziříčí: Chlapec zemřel na kolejích, druhý bojuje

Kousek od místa neštěstí je chráněný železniční přechod
Kousek od místa neštěstí je chráněný železniční přechod (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Tragicky skončilo podvečerní setkání dvou nezletilých chlapců (cca 13) ve Valašském Meziříčí. Cestou domů přes železniční trať v Hranické ulici je smetl vlak. Jeden přišel na místě o život, druhý o něj bojuje.

„Bohužel vím, jak se to stalo. Ti kluci tady byli kouřit. Já je znám, chodí sem pravidelně a nekouří jenom obyčejné cigarety,“ prozradil Aha! starší muž, který na dohled od místa neštěstí často přebývá. „Včera tady taky kouřili. Když šli domů, byli úplně mimo. Zabraní do hovoru vůbec nevnímali, co se kolem nich děje. Vůbec neregistrovali, že přijíždí vlak,“ naznačil, že kluci mohli být pod vlivem drog.

Tragédii vyšetřuje policie i drážní inspekce. Obě složky jsou však na informace velmi skoupé. „Ve čtvrtek krátce po sedmnácté hodině došlo v blízkosti jednoho z železničních přechodů ve Valašském Meziříčí k tragickému střetu dvou nezletilých osob s projíždějícím vlakem. Vzhledem k věku chlapců a s ohledem na jejich rodiny nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace,“ sdělil k případu stroze policejní mluvčí Petr Jaroš.

Byli to fajn kluci

Spolužáci a kamarádi obou chlapců včera celý den nosili na místo neštěstí svíčky. „Byli to normální kluci. Fajn kamarádi,“ konstatoval jeden z nich u provizorní piety. Děsivé na události je, že se stala jen několik metrů od místa, kde je chráněný železniční přechod.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.