Místo milionů podmínka: Nechal si přejet nohy! Kvůli pojistce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Místo milionů podmínka: Nechal si přejet nohy! Kvůli pojistce...

Místo činu
Místo činu (Foto Twitter)

Sedm let trvalo maďarskému soudu, než rozpletl složitý a bizarní případ Sandora C. (54), který si úmyslně lehl na koleje před vlak a přišel o obě nohy ve snaze žádat výplatu pojištění ve výši 68 milionů Kč.

Obžaloba nakonec dokázala, že muž z města Nyircsaszari uzavřel rok před krvavou a nesmírně bolestivou dobrovolnou amputací 14 vysoce rizikových životních pojistek. Vyloženě s úmyslem pojišťovny zneužít. Sandora teď místo balíku peněz za jeho utrpení čeká dvouletá podmínka. „Jsem nevinný. Finanční poradce mi řekl, že tyto pojistky jsou pro mne výhodnější než běžné spoření,“ bránil se u soudu Sandor.

„Tehdy v roce 2014 jsem šlápl na skleněný střep, uklouzl jsem a spadl rovnou před blížící se vlak,“ dodal. Sandorovi amputovala lokomotiva obě nohy těsně pod koleny. Od té doby používá protetické končetiny a invalidní vozík. Tvrdí, že účty za lékařskou péči a právní poplatky ho přivedly na mizinu. Teď ho navíc čeká ještě zaplacení soudních výdajů v přepočtu 140 000 Kč. Do skandálu namočil i svou manželku, kterou nutil pojistky kasírovat. Neuspěla, všechny pojišťovny měly podezření, že jde o podvod, a nedostala nic.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.