Smrt při policejním zásahu: Dostal pouta a zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt při policejním zásahu: Dostal pouta a zemřel!

Policisté během šetření u rodinného domu v plzeňské čtvrti Bolevec.
Policisté během šetření u rodinného domu v plzeňské čtvrti Bolevec. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Bušil na dveře domu svého dědečka, pak muže napadl a rval se i s přivolanou hlídkou. Muže (†27) policisté zpacifikovali, pak ale najednou zkolaboval a zemřel. Co se mu stalo? Proč běsnil jak šílený?

Strážce zákona zalarmovala zpráva o agresivním muži ve středu krátce po šesté ráno. Vyjeli hned na adresu v Plzni-Bolevci, kam údajně v minulosti zamířili již několikrát. „Muž se měl domáhat vstupu do obydlí svého rodinného příslušníka, kterého následně i napadl,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Cílem agrese útočníka, který se podle informací Aha! měl potýkat se závislostí na omamných látkách, měl být jeho dědeček. Servítky si nebral ani před policisty. Nereagoval na jejich výzvy, aby se zklidnil. Proto jej umravnili za pomoci donucovacích prostředků. „Muže omezili na osobní svobodě. Zajištěný nejevil žádné známky zranění, ale po chvíli zkolaboval, a proto mu policisté poskytli okamžitě první pomoc,“ řekla Burešová. Bezvládného oživovali i přivolaní záchranáři. Marně, mladý muž zemřel. Smutný případ teď má na stole kriminálka.

Teplická kauza

Smrt v souvislosti s policejním zásahem rozvířila veřejné mínění v červnu. V Teplicích se napadali dva muži, ničili zaparkovaná auta, jeden útočil i na policisty. Skončil znehybněný na zemi, pak ale zkolaboval a v sanitce zemřel. Znalci určili, že zákrok neměl na úmrtí vliv. „Smrt nastala v přímé příčinné souvislosti s intoxikací pervitinem,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.