Žily v domě s mrtvým tátou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žily v domě s mrtvým tátou!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (profimedia.cz)

Celé tři dny žily tři malé děti (2 až 4) v domě se svým mrtvým otcem (†35), než je objevila jejich teta. Přežily díky šikovnosti nejstarší sestry, která se o ně vzorně starala a dávala jim najíst!

„Tatínek spinká,“ řekla právě ona tetě, která se šla podívat, zda se v domě něco nestalo. Marco R. byl svobodný otec, o kterém lidé z vesničky Eneck v hornobavorském okrese Altötting nedaleko rakouských hranic věděli, že se o dcery dobře stará. Jenže v noci na 14. září zemřel doma na těžký infarkt a Johanna (4), Paula (3) a Isabella (2) zůstaly samy. „Otec ležel na pohovce a holčičky byly celé tři dny s ním!“ říká jeden z místních. 

Holčičky si věc vyložily tak, že „unavený táta dlouho spí“ a trpělivě čekaly, až se probudí. Nejstarší Johanna nosila sestrám z kuchyně jídlo a pití, takže jim nehrozil hlad ani dehydratace. „Je to zázrak, jak dobře se o ně ve čtyřech letech dokázala postarat,“ říká jedna ze sousedek. Marcově sestře Biance nakonec po třech dnech začalo být divné, že jí bratr nebere telefon. Pro jistotu zašla do domu a zjistila, co se stalo. „Děti jsou v pořádku a zůstanou u tety,“ oznámil farní rada Martin Winklbauer. Rodině zesnulého už nabídla pomoc s péčí o osiřelé holčičky i řada místních. O jejich matce totiž podle německých médií neexistují žádné dostupné informace. Lze jen spekulovat, že zemřela, nebo rodinu opustila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.