Výbuch plynu zabil 2 hasiče na Kroměřížsku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výbuch plynu zabil 2 hasiče na Kroměřížsku!

Výbuch dům srovnal se zemí.
Výbuch dům srovnal se zemí. (Foto Aha! – Slávka Červená, facebook,ČTK/D. Glück)

Výbuch plynu srovnal se zemí dům v Koryčanech na Kroměřížsku! V sutinách zemřeli dva dobrovolní hasiči, další čtyři lidi trosky zranily.

Plyn v domě v třítisícovém městě vybuchl včera po poledni. Na místě zrovna zasahovali hasiči, kteří přijeli kvůli úniku plynu. „Chtěli zasahovat a za okamžik se ozvala veliká detonace. Měl jsem obrovské štěstí, že jsem ujel těch pár metrů, už jsem tu nemusel být,“ řekl Aha! Milan Kubíček (67), který zrovna projížděl autem kolem domu. Na místo vyrazily sanitky i vrtulník.

Zasahovalo mnoho hasičů a záchranářů.

„Ošetřili jsme čtyři osoby. Jedna z nich byla s vážným zraněním převezena vrtulníkem do nemocnice Ostravě. Dvě osoby převezly sanitky a jedna osoba byla ošetřena na místě,“ řekl mluvčí záchranky Jakub Omelka. Dva členové dobrovolných hasičů bohužel zemřeli. Na místo byl pvolán USAR tým z Moravskoslezského kraje, jehož členové se specializují například na záchranu lidí ze zřícených budov.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.