Rozloučení se zesnulým hasičem v Koryčanech: Odešel kamarád a fajn chlap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rozloučení se zesnulým hasičem v Koryčanech: Odešel kamarád a fajn chlap!

Pohřeb tragicky zemřelého dobrovolného hasiče Marka Vrby v Koryčanech.
Pohřeb tragicky zemřelého dobrovolného hasiče Marka Vrby v Koryčanech.  (Pavel Ryšlink)

Rodiče, příbuzní a stovky kolegů hasičů, kamarádů, přátel a známých vyprovodili včera na poslední cestu Marka Vrbu (†45) z Koryčan na Zlínsku. Ten zahynul ve středu 15. září při výbuchu plynu v jednom z koryčanských domů.

Obřad proběhl v koryčanské smuteční síni, kde byla přítomna jen rodina a u rakve stála čestná stráž složená z členů místního sboru dobrovolných hasičů. Ostatní lidé sledovali obřad na velkoplošné obrazovce před koryčanskou smuteční síní.

Kromě zhruba tří stovek místních občanů byla přítomna přibližně stovka profesionálních i dobrovolných hasičů z několika krajů. Hold mrtvému přijel vzdát i náměstek generálního ředitele HZS ČR Petr Ošlejšek a ředitel HZS Zlínského kraje Vít Rušar. Ten nad rakví ve smuteční řeči mimo jiné prohlásil: „Marek Vrba viděl smysl života v pomoci druhým. Odešel v plném rozletu a zanechal za sebou hlubokou stopu. Vykonal toho za svůj krátký život tolik, že jiným by na to nestačily životy dva. Vyčníval hasičským srdcem, které tlouklo pro nás pro všechny.“

Marek byl od dětství byl velice činorodý a zajímal se o dění kolem sebe. Sportoval, měl řadu koníčků a organizoval nejrůznější akce. Jeho srdeční záležitostí pak byla práce dobrovolného hasiče, kterou dělal po vzoru svého dědečka. Tak ho charakterizují blízcí. „Pro ostatní by se rozdal. Nikdy neodmítl pomoc, nikdy nezklamal. Byl to moc fajn člověk, kamarád,“ řekli o mrtvém přátelé a sousedé, kteří se přišli rozloučit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.