Poslední člen Berdychova gangu: PŘEPADENÍ, ÚNOSY I SMRT ZLATNÍKA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Poslední člen Berdychova gangu: PŘEPADENÍ, ÚNOSY I SMRT ZLATNÍKA

Jaromír P. u soudu.
Jaromír P. u soudu. (Blesk:Jan Vilimek)

Jeho staří kumpáni už si tresty odseděli a z vězení jsou venku. Posledního člena tzv. Berdychova gangu to ale teprve čeká. Včera soud Jaromíra P. (56) potrestal 10 lety vězení.

Muž, který měl patřit mezi šéfy gangu, se skrýval 15 let před spravedlností. Nakonec byl v USA dopaden a vydán do Česka. Tady už byl dříve v nepřítomnosti odsouzen ke 13 letům vězení, po zadržení ale soud jeho případ projednal znovu.

Hlava skupiny

„Pan obžalovaný se bránil tomu, aby byl označen za jakéhosi kmotra, kápa. Takovou roli určitě neměl. Měl ale roli hlavy, určité vůdčí osobnosti, která přichází s nápady a posouvá je dopředu,“ konstatoval soudce Jiří Wažik, když vynášel nepravomocný rozsudek 10 let vězení.

Přepadali a loupili

Někdejší provozní Discolandu Sylvie Jaromír P. se v 90. letech podle soudu podílel na přepadení obchodního domu v Praze, podnikatele, vozu s penězi a také na únosu zlatníka, který při akci přišel o život. Sám Berdych strávil ve vězení více než 11 let, podmínečně propuštěn byl v červnu 2015. V tomto procesu odmítl vypovídat, soudce proto přečetl jeho výpověď z roku 2006.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.