Čtyři rány do srdce! Zastřelil přítelkyni (†35) a údajného milence (†41) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čtyři rány do srdce! Zastřelil přítelkyni (†35) a údajného milence (†41)

Miroslav K. před soudem v Plzni v obležení novinářů.
Miroslav K. před soudem v Plzni v obležení novinářů. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Čtyři rány do srdce. Tak zastřelil podle obžaloby Miroslav K. (61) svou přítelkyni Martinu V. (†35) a jejího údajného milence Jana B. (†41). Muž včera stanul před Krajským soudem v Plzni. Za dvojnásobnou vraždu mu hrozí až výjimečný trest.

Tragédie se odehrála lednu v Horním Slavkově na Sokolovsku. Miroslav K. přistihl dvojici v autě a hned začala hádka. „Martina V. ječela, proč se jí pletu do života, že je to jen její věc, s kým je, a ať hned vypadnu. Taky křičela, že si chce užívat a že jsem v posteli za nic nestál. To už jsem nevydržel,“ řekl Miroslav K.

Střelba do auta

Pak se odehrálo něco, co si Miroslav K. podle svých slov přesně nepamatuje. „Najednou jsem začal střílet dovnitř auta. Nevím, kolikrát jsem vystřelil. Pak jsem se chtěl zabít, přiložil jsem hlaveň k hlavě, ale nedokázal jsem zmáčknout spoušť,“ uvedl muž.

Jasný motiv

Motivem byla podle obžaloby žárlivost. „Začal se s nimi dohadovat o jejich vztahu. Legálně drženou pistolí Tokarev ráže 7,62 mm pak oba zastřelil. Nejdříve trefil dvěma výstřely muže a pak dvěma výstřely ženu. Střely zasáhly srdce,“ řekl státní zástupce Jakub Kubias.

Sex v práci

Oběti i střelec pracovali v jednom podniku. „Tady jsem se s Martinou sblížil a mívali jsme tu i intimní styk, třikrát až čtyřikrát týdně. Pak si začala s Janem,“ řekl Miroslav K. U soudu vinu přiznal a souhlasil i s navrženým trestem 16 let vězení. „Nesouhlasím ale s tím, že jsem čin spáchal po předchozím uvážení,“ dodal Miroslav K. O jeho vině a výši trestu bude rozhodovat soud.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.