Stanislav Seidl (49): Nejhledanější Čech se ukázal v Senegalu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Stanislav Seidl (49): Nejhledanější Čech se ukázal v Senegalu

Stanislav Seidl se po 11 letech na útěku sám udal.
Stanislav Seidl se po 11 letech na útěku sám udal. (Policie ČR)

Jedenáct let se schovával v zahraničí, šest let figuroval na seznamu evropské policejní agentury Europol mezi nejhledanějšími zločinci. O víkendu se však Čech Stanislav Seidl (49) sám přihlásil a bude zřejmě vydán spravedlnosti.

Muž z Česka měl nastoupit v roce 2011 na šest let do vězení za vyloupení optiky, hasičské zbrojnice a za pokus o vykradení bankomatu v Příbrami. Jenže pláchnul do zahraničí a nebylo po něm vidu ani slechu. Podle serveru Seznam Zprávy však nyní přišel se žádostí o konzulární pomoc na české velvyslanectví v Senegalu v Dakaru. Jeho případné vydání je v kompetenci policejního prezidia a ministerstva spravedlnosti. Příhlásil se prý proto, že nemá peníze a je ve špatném psychickém stavu.

Kšeftoval i se zbraněmi?

Na listu nejhledanějších zločinců Evropy se Seidl objevil v roce 2016. U jeho profilu na seznamu Europolu je vedle majetkové trestné činnosti uveden také nedovolený obchod se zbraněmi, střelivem a výbušninami, legalizace výnosů z trestné činnosti nebo přečin napomáhání při nedovoleném překročení státní hranice. Za tyto skutky však v Česku pravomocně odsouzen nebyl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.