Vrah žije přes 40 let na samotce - jako Hannibal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vrah žije přes 40 let na samotce - jako Hannibal

Je vězněn v podobné cele  jako Hannibal.
Je vězněn v podobné cele jako Hannibal. (Profimedia)

Nepřipomíná vám to něco? Správně! Osud vězně Roberta Maudsleyho (64), který kvůli svým zločinům musí dožít v neprůstřelné prosklené kobce, ve které je od 80. let, jako by kopíroval příběh sériového vraha Hannibala Lectera z filmu Mlčení jehňátek (1991). Robertovi se dokonce rovněž přezdívá Hannibal!

A čím se Brit provinil? V minulosti zavraždil hned několik spoluvězňů a je nebezpečný ostatním. Proto musí být ve věznici v městě Wakefield pod nepřetržitým dohledem. V podzemí mu dokonce postavili speciální skleněnou celu o rozměrech 5,5 × 4,5 m, kterou nesmí opustit a kde také dožije. Robert, sirotek, kterého vychovávali násilničtí pěstouni, což ho dovedlo k životu na ulici plnému drog a sexu, kterým si vydělával, je v base od roku 1974. Tehdy – v pouhých 16 letech – zabil svého klienta Johna Farrella, který mu ukázal fotografie zneužitých dětí.

I další jeho útoky, tentokrát už za mřížemi, obsahovaly sexuální motiv. K smrti např. umučil pedofilního spoluvězně. Záhy vyšlo najevo, že ho jeho nevlastní otec jako malého zneužíval... V 80. letech byl Robert převezen do věznice Wakefield v Yorkshiru s maximální ostrahou, kde spáchal další dvě vraždy, proto putoval na samotku. A je tam dodnes! „V důsledku mé současné léčby a uvěznění mám pocit, že jediné, co mě čeká, je skutečně psychické zhroucení, duševní nemoc a pravděpodobná sebevražda,“ napsal soudu v roce 2000 s prosbou, aby mu bylo umožněno zemřít. To ale úřady zamítly a jeho utrpení trvá dodnes.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.